Delta i debatten

nål

(Illustrasjoner Katrine Hansen og Kamilla Hansen)

I dag er mange menneskers identitet knyttet opp mot klær og mote, noe som innebærer at det er nødvendig med en omfattende endringsholdning dersom vi skal redusere vårt klesforbruk. Feil Farge Produksjoner oppfordrer flere til å redesigne sitt overforbruk av klær eller kjøpe brukt/arve. Det er miljøvennlig, økonomisk og samtidig god forvaltning av viktige verdier i samfunnet. Før i tiden sparte vi på ting. Vi tok vare på bilder i album, vi hadde minnebøker, tok vare på gamle klær og så videre.  Ting gikk i arv i generasjoner.

saks

(Illustrasjoner Katrine Hansen og Kamilla Hansen)

Bruktbutikkene popper opp rundt om i landet og gjenbruk har blitt moteriktig. Trendforskere og moteredaktører melder at det er kult som aldri før å kjøpe brukt. Vi er på vei i en ny tid hvor vi tar vare på ting i stedet for å forsømme. Fornuft og trygghet spiller en rolle. Det vi skal kjøpe skal være fornuftig. Kan dette være starten på en grønn bølge? Ikke vet jeg. I fjor importerte vi 81.800 tonn klær til Norge. Det er ny rekord-og dobbelt så mye som i 1990. Det betyr at vi også kjøper store mengder nye klær.

IMG_8580

(Applikasjon: Feil Farge)

Dypere sett handler redesign om å ta tilbake og resirkulere gamle klær, vekke funderinger omkring klærnes egen historie og leke med å kombinere dem til nye »fortellinger».

Videre informativ lesing på Framtiden i våre hender sine nettsider:
Brukte klær til besvær
Klær til overs
Lite åpenhet rundt overflødige tekstiler
Med døren på gløtt